interiology-dining-green-classic-kitchen
interiology-livingroom
interiology-livingroom2
interiology-wallpaper-bedroom-painting
interiology-attic
interiology-bathroom-red

Casa D

Spatiile de dimensiune medie si o compartimentare foarte fragmentata  au fost unele din cele mai mari provocari in rezolvarea amenajarii acestei vile P+1+M din Bucuresti.

Datorita spatiilor fragmentate din parter, fara usi, delimitarea s-a facut prin culoare
Functiunile au fost  delimitate prin culoare: cele doua incaperi ale livingului au culori distincte, livingul, la randul lui, are culoare diferita de holul parter, iar ascensiunea pe holul scarii este marcata prin culoarea fucsia care ne conduce pe scara catre nivelurile superioare.
Jocuri de tonuri mai inchise sau mai deschise ale aceleiasi culori reprezinta un motiv regasit in toata casa.
Livingul cu locul de luat masa sunt dominate de un verde inchis, britanic.
Pentru dormitorul matrimonial s-au ales diverse tonuri de liliac, cu plafonul liliac foarte inchis la culoare care creeaza intimitate.
In baia matrimoniala, mobilierul, cada si corpurile de iluminat cu alura retro sunt scoase in evidenta de peretii fucsia.
Daca la nivelurile parter si etaj culorile sunt tari, au caracter, in mansarda totul devine foarte cald, solar, in concordanta cu lumina data de ferestrele de mansarda.
Toata lumina artificiala montata in casa este foarte calda pentru a contrabalansa diversitatea culorilor.
Unitatea casei este data de tusele contrastante de alb (usi, ancadramente, plinte, cornise, treptele scarii, balustrada, mobilierul). Toate se proiecteaza pe fundalurile de culoare intensa. Tusele de alb au fost folosite pentru a contrabalansa iluminarea naturala destul de mica ,ferestre casei fiind mici din constructie.

Mai multe elementele centrale dau unitate casei pe verticala:

  • scara alba (pe care am denumit-o mai in gluma mai in serios  „a ladder to heaven”), realizata de colaboratorii de la Parchet pe Viata.
  • balustrada special realizata in forma de harpa, din teava metalica vopsita electrostatic in alb care porneste de la parter, prin golul scarii, pana la mansarda. In combinatie cu lumina zenitala data de fereastra de acoperis din casa scarii , creeaza senzatia de ascensiune.

Culori intense, diversitate, disarmornii postmoderne, amestecuri modern-clasic
Pentru pardoseala din intreaga vila s-a ales un parchet gri Karelia RockSalt ,care ne-a permis sa ne „jucam” cu culorile tari ale peretilor.

Pe acest fundal se proiecteaza mobilierul cu accente de clasic. Canapeaua Chesterfield reinterpretata cu parti din diverse materiale, a fost special creata de Cristina Ene pentru proprietari. Patul matrimonial Imperio, cu catifea, a fost de asemenea realizat de ea.
Anca Suiugan ne-a ajutat cu pictura de pe usa de sticla a bucatariei
Au fost integrate in amenajare obiecte cumparate de proprietari de-a lungul timpului de la targuri de vechituri (oglinzi, covoare, masina de scris veche, masina de cusut veche)

потребительский кредит под залог недвижимости сбербанкStrasbourg escortsотдых в мае за границейнац парк килиманджаровзять деньги в долг в калугекилиманджаро маршруткредитка банк михайловский эльдорадоплан продвижение бренда фармацевтическогоинтернет магазин посуда москварекламные путевки в италию 2015ванная комната фото дизайнspanish english translatorserm что это

  • Date: 12/2010
  • Client: Casa D cartier Brancusi
  • Filed under: Interior Design