interiology Alexandru Bucur bedroom
interiology Alexandru Bucur library fireplace
interiology Alexandru Bucur Living room
interiology Alexandru Bucur read fireplace
interiology-Alexandru-Bucur-bathroom
interiology Alexandru Bucur tree decorative bicycle

Zona Matasari este una din acele parti ale unei Capitale cu cladiri ce stau marturie a unor vremuri indepartate in negura istoriei. Din fericire, exista iubitori de frumos care inteleg valoarea arhitecturala a acestor imobile si aleg sa le pretuiasca prin reconditionare si reabilitare fara a altera fatada si textura originala. Va introducem astazi intr-una din aceste cladiri interbelice din anul 1939, mai exact in spatiul unui apartament de aproximativ 100 de metri patrati. Interiology  s-a ocupat de amenajarea lui, punandu-i in valoare trasaturile frumoase si conturandu-i in acelasi timp o personalitate proprie.

Proprietarii, un cuplu tanar, deschis, fani ai stilului nordic, ne-au dat frau liber sa experimentam combinatii inedite de lemn si metal, cu texturi si finisaje pentru a recrea un spatiu locuibil contemporan, adaptat nevoilor lor. Astfel, una din incaperile apartamentului care putea fi accesata doar din casa scarii si folosita doar pentru depozitare, a fost integrata spatiului si transformata in dressing room. O alta cerinta a fost aceea de a avea 2 bai, intrucat apartamentul beneficia de una singura. Solutia adoptata a fost reconfigurarea intregii zone a baii existente si a unui mic hol in 2 bai bine eficientizate din punct de vedere al spatiului (una matrimoniala si una pentru oaspeti).

Nucleul casei este reprezentat de un open space ce contine o zona de dining, o zona de media cu televizor si o zona de discutii cu o soba – un loc relaxant pentru vizitele prietenilor, un element polarizant in casa. Biblioteca cu spatii de depozitare pentru carti si obiecte (chiar si pentru lemnele de foc care au si un rol decorativ) a fost amplasata sub un arc decorativ (element original al cladirii), iar rafturile deschise lasa se sa intrevada textura caramizilor aparente vopsite in alb. Canapeaua are o dubla orientare (una catre televizor si una catre zona de discutii), ea fiind elementul de legatura intre functiunile spatiului de zi. A fost realizata (alaturi de paturile din dormitoare) de producatorul brasovean Witz.

Usile bucatariei si baii, care comunica cu livingul au fost realizate pe comanda, cu hublou si bandouri de protectie din inox, in stilul usilor bucatariilor din restaurante. Pe langa aspectul industrial, hublourile au rolul de a amplifica lumina naturala in living.

Lemnul joaca un rol esential in ansamblul decorului. Au fost refacute grinzile aparente din lemn; aceeasi esenta o vom regasi si in pardoseala (refacuta si montat parchet Brush Antique, tip dusumea), in blatul mesei de dining (X table – creatia lui Alexandru Bucur in colaborare cu Parchet pe viata) si in copacul decorativ din dormitorul mic. Una din piesele de rezistenta ale acestei amenajari este lada de zestre de la 1878, mostenita de la strabunici, care a fost reconditionata si integrata in amenajare ca un corp central pentru zona tv. Nu putem ignora defel tabloul din colaje de hartie cu portretul lui Brancusi, realizat de Ovidiu Solcan sau tabloul cu leu al Paulei Duta din dormitor. Iubitori de frumos, proprietarii si-au adus contributia din plin la personalizarea spatiului prin suvenirurile din calatorii, lazile de armata reconditionate, diverse tablouri mici, afise, detalii care isi pun amprenta discret asupra decorului.

Pentru a conserva din aerul autentic al imobilului, au fost pastrate placutele originale din mozaicul apartamentului (vezi zona de trecere ce duce spre dormitor).

Paleta de culori discrete (prin tonuri de gri) si texturile finisajelor contureaza un camin cald si primitor. Fundalul alb predominant al peretilor, usilor, plintelor si ancadramentelor decorative precum si asocierile dintre lemn si metal pe de o parte, si a pieselor moderne din MDF si obiectelor vechi de mobilier pe de alta parte, descriu cu succes un stil cu accente de eclectic si industrial orchestrate magistral pe un fundal nordic in plin peisaj bucurestean.interiology Alexandru Bucur Living room

  • Date: 2014
  • Filed under: Arhitectura, Design de produs, Grafica, Interior Design